Ekipa

ANJA GLUVIĆ – vodja šole, inštruktorica z licenco KZS in tekmovalka, članica IAABC (Ljubljana, Lukovica in Grosuplje)

V svet kinologije sem stopila leta 2007, ko sem dobila svojo prvo psičko Mio. Moja velika želja po razumevanju pasje psihologije, je pripomogla k temu, da sem preštudirala ogromno literature, obenem pa sem skupaj z Mio spoznavala osnove pasjih športov. Od samega začetka, sva bile včlanjene v domače kinološko društvo, znanje pa sem iskala tudi izven društva, na seminarjih, drugih pasjih šolah in šolah v tujini.

Več kot veš – bolj spoznavaš, kako malo v resnici veš!

To sem seveda odkrila, ko sem dobila psičko Zaro, pasme ameriški pitbull terier. Njena občutljiva narava, nezaupanje in močna volja me je naučila, kaj je v življenju res pomembno. Z njo sem osebno rasla, dobila bolj debelo kožo. Čeprav je bilo življenje z njo dostikrat naporno zaradi njene občutljive narave, sem v pasjih športih z njo nadvse uživala. Njena energija, želja po delu je pripomogla, da sem se zaljubila v kinološki svet, izpite in tekmovanja. Na žalost pa se je njena pot v pasjih športih hitro končala, saj je zbolela za genetsko boleznijo, ki vpliva na ravnotežje.

Nekaj časa smo si punce delile dom tudi s Kanom, prav tako pasme ameriški pitbull terier, ki je bil seveda zelo posebne narave, definitivno pa sem spoznala kako nežna in ljubeča je pravzaprav ta pasma. Kan me je naučil strpnosti, pa tudi tega, da se ne smem toliko skrivati pred svetom.

V vseh teh letih spoznavanja različnih karakterjev, pasem, športov, psihologije, problematičnih vedenj, sem uspešno opravila izpit na Kinološki zvezi Slovenije, ter pridobila naziv inštruktorja.

V letu 2019 je v moje življenje stopil Bean, belgijski ovčar. Vsekakor je potrdil, kar mi je že povsem znano, to, da se celo življenje učimo. S svojim izjemnim karakterjem, me je naučil novih pristopov, za kar sem mu seveda zelo hvaležna.

Pred kratkim sta se naši ekipi pridružila tudi izjemna psička Njoki, pasme Staffordshire Bull Terrier, Fiia, vlečne pasme Greyster in Liška, Belgijski ovčar – Malinois. Se že veselimo novih podvigov.

Viri izobraževanja in praktičnega dela do sedaj:

The Collared Scholar Sport dog Toolbox, Tobias Oleynik Dog Training Academy IGP, Malena DeMartini Price – Mission impossible – treating separation anxiety, Fenzi Dog Sports Academy workshops and courses, Lemonade conference 1&2, Oskrbnik hišnih živali – Biotehniški center Ljubljana, Prostovoljstvo v ZOO Ljubljana, Dogs4motion Academy for Active Dogs, OneMind Dogs, STSK9 (Nino Drowaert), Licenca KZS Vodja šolanja osnovne vrste in RO, Canemo Dog, Journey dog training, IAAB seminars and webinars, Dunbar Academy, The College of Canine Studies (Compass) – Canine Aggression, Karen Pryor Academy, Victoria Stillwell Academy, Delo v Kinološkem društvu Grosuplje (osnovno šolanje in rally obedience), Delo v pasji šoli Mr.Park – vodja šolanja

KAJA JUDEŽ – inštruktorica pripravnica (Ljubljana)

Že od nekdaj me je veselilo delo z živalmi, a vseeno so mi “pasje šnofle” vzele srce. V delo s psi sem se zaljubila, ko sem dobila svojo psičko Mun Malu, pasme border collie. Skupaj sva začeli s sheepherdingom, mantrailingom in canicrossom. Delo s psom osrečuje tako psa kot vodnika, preko dela pa se krepi tudi njun odnos.

Zaradi starosti in nepravilne drže svoje prve kužike Lune (višavski terier) sem se odločila izobraziti tudi v smeri K9 fitness conditioning za pse.  

V prostem času se s kosmatinkama potepamo po slovenskih hribih in gričih ali pa pogumno potujemo po Franciji in Italiji. Ob tem nam seveda ne manjka samozaposlitvenih igrač, dobrih priboljškov in če se le da vodne zabave. 

V največje veselje mi je deliti izkušnje in pomagati pri vzgoji ali podeliti skromen nasvet, ki vam bo olajšal skupno življenje. 

MAŠA ŠLEBIR – inštruktorica (Ljubljana)

  • vzrediteljica in lastnica psarne Darker than Dark 
  • licencirana inštruktorica agilitya na višjem nivoju
  • lastnica dveh psičk pasme border collie: Kiwi in Zee

Moja ljubezen do dela s psmi se je začela relativno zgodaj pri mojih 12 letih starosti, s prihodom prve psičke v naša življenja – Horjulčanke Čenče. 

Kmalu po začetnih osvojenih komandah in trikcih sva se s Čenčo poskusile tudi v agilityu. Leta 2014 se mi je pridružila psička Zee in kasneje v letu 2018 še mala Kiwi.

Zaradi želje predajanja svojega znanja sem začela z vodenjem svojih prvih skupinskih tečajev.

Ugotovila sem, da želim svojim tečajnikom omogočiti čim bolj kvalitetne učne ure, saj bolje informirani lastniki z dobrim vodenjem in podporo delajo manj napak pri vzgoji svojih kužkov.

To pot nadaljujem še danes, saj res rada pomagam ljudem in njihovim štirinožcem do boljšega sobivanja. Svoje znanje konstantno nadgrajujem z udeležbami na različnih tečajih, seminarjih in online tečajih.

Svoj prosti čas najraje preživljam s svojima kužikama, hribolazim ali pa plezam na malo drugačni vrvici.

Izobrazba:

  • dip. dietetik
  • inštruktorska licenca za poučevanje agilitya na višji stopnji

Kompetence:

  • 2010-2022 tekmovanje v kinološki disciplini agility
  • 2018-2022 vodenje agility tečajev na kinološkem društvu
  • 2018-2021 delo v pasji šoli
  • 2021-2022 vodenje malih šol na kinološkem društvu
  • 2022 – spletni tečaj pri Glasgow dog trainer

MAŠA JEVŠČEK – inštruktorica (Novo mesto)

Odkar vem zase, sem si želela pasjega partnerja. Željo mi je leta 2013 uresničila Lexie, mešanka z belgijskim ovčarjem. Preizkusili sva se v mnogo pasjih disciplinah, agility, IPO (kjer se je zaradi poškodbe zob najina pot kmalu zaključila) in v reševanju, kjer naju čaka še izpit. Pred dobrim letom se nama je pridružil še malinois Terro (Ares Davidov), ki se še ni specializiral in se prav tako spoznava z različnimi pasjimi športi. V šolanju dajem velik poudarek na dobrem počutju in samozavesti psa, ki pa ne sme iti čez meje vodljivosti in poslušnosti.

ANJA ZUPAN – inštruktorica (Ljubljana)

Že od malega sem ljubiteljica živali še posebej psov. Moja kinološka pot pa se je začela z mojim prvim psom Jackom s katerim sva opravila izpit BBH, nato pa sva svojo pot nadaljevala v Rally Obediencu. Leta 2017 sem opravila izpit s strani Kinološke zveze Slovenije za inštruktorico osnovne vrste šolanja. Leta 2018 je v moje življenje prišla psička Happy, mala zmešanka, katera mi je vlila ogromno novega znanja, zaradi njene reaktivnosti pa sem naštudirala kar nekaj literature ter različnih pristopov k šolanju. Happy je psička z ogromno energije, zato sem svojo pot usmerila tudi v agility.

TILEN STRMŠEK – vodja varstva psov in trener vlečnih športov